Akupunktur er en sikker og effektiv naturlig tilgang til helbredelse og forebyggelse af symptomer eller sygdom som opstår i kroppen. Det fremmer den naturlige helingsproces i kroppen. Akupunktur virker på kroppen som en helhed, som gavner både det fysiske, mentale og følelsesmæssige velbefindende.I akupunktur bruges der kun fine sterile nåle, der bliver indsat i visse punkter langs kroppen. Disse punkter stimulerer kroppens energi eller "qi" (udtales "Chee") med henblik på at hjælpe kroppen til at helbrede sig selv. Iflg. traditionel kinesisk medicin (TCM), når der opstår sygdom, er det fordi kroppen er ude af balance, eller der er en blokering af energi.Mere end 24% mennesker i Danmark anvender akupunktur, for lidelser som søvnløshed, træthed, smerte, kvalme, infertilitet, fordøjelsesproblemer, gynækologiske lidelser, angst, depression, stress og forebyggende vedligeholdelse.


Læger verden over benytter i dag akupunktur, da effekten er stor og sjældent har bivirkninger.

I Danmark har akupunktur, gennem studier, vist positive resultater ved bl.a. reaktioner efter kemoterapi og graviditetskvalme. Der er også bevislige resultater ved behandling af barnløshed.

Amerikansk militær er med stor succes begyndt at benytte akupunkturen til behandling af post-traumatisk-stress-syndrom på krigsveteraner.

Traditionel kinesisk medicin omfatter også forskellige former for behandlinger, der kan indgå under akupunkturbehandling. Disse retningslinjer omfatter moxa, kost terapi rådgivning, cupping, kinesisk karrosseri (Gua Sha / Tuina), og naturlægemidler terapi.