Kinesiske urter

Kinesisk urtemedicin er en af ​​verdens store naturlægemidler, som stadig er en ubrudt tradition, der går helt tilbage til det 3. århundrede f.Kr.

Hvilke stoffer anvendes i kinesisk urtemedicin?


Der findes mere end 450 stoffer, der almindeligvis anvendes i kinesisk urtemedicin – de fleste er af vegetabilsk oprindelse, selvom nogle animalske og mineralske stoffer også kan anvendes. Du kan finde nogle i dit køkken, såsom ingefær, hvidløg og kanel, mens andre som krysantemum og mælkebøtter er mere tilbøjelige til at blive fundet i din have. Nogle stoffer, der traditionelt blev brugt, er ikke længere en del af det moderne professionelle kinesiske urtemedicin praksis. For eksempel er traditionelle midler, der er afledt af truede arter, blevet erstattet af andre stoffer med lignende virkninger.


Hvilke forhold behandler kinesisk urtemedicin?


Udover at yde effektiv behandling for en bred vifte af sundhedsforstyrrelser, kan kinesisk urtemedicin også bruges til at hjælpe med generel sundhedsvedligeholdelse samt sygdomsforebyggelse. Ved at styrke og forbedre normale kropsfunktioner, stimuleres immunsystemet og et generelt velbefindende fremmes. Et øjebliksbillede af forhold, der typisk behandles med kinesisk urtemedicin, omfatter:

Mange af disse forhold, især i deres kroniske former, skaber store vanskeligheder for konventionel medicin, mens kinesisk urtemedicin har meget at tilbyde. De resultater, der kan forventes, og hvor lang tid en patient bliver nødt til at tage urterne, afhænger af sværhedsgraden af ​​tilstanden, dens varighed og patientens generelle helbred.


Hvem kan indtage kinesisk urtemedicin?

Kinesisk urtemedicin kan benyttes af mennesker af enhver alder eller forfatning. En praktiserende TCM udøver vil tage hensyn til tidligere eller nuværende sygdom eller medicin, inden der foreskrives urter til patienten. Med passende tilpasninger til dosering og med nogle forbehold, kan børn og gravide også blive behandlet af kinesisk medicin.

Hvordan er urterne, og hvor meget koster de?


Urter er nu tilgængelige i en række formater, både traditionelle og moderne. De der tilbydes i klinikken er en blanding af tørrede urtepulvere for at lave te. Til at starte med vil urterne nok smage usædvanlige og bitre, men for langt de fleste mennesker vil der være en hurtig tilvænning til smagen. 

Hvordan skal de indtages?

Der skal anvendes en pose urtete dagligt. Der tilsættes kogende vand, hvorefter man lader urteteen trække i minimum 15 minutter, før den drikkes som almindelig te. Efterfølgende kan man vælge at komme mere vand i, og således drikke flere kopper af samme pose te.


Bivirkninger?

Kinesiske urter er meget sikre, når ordineret korrekt af en veluddannet praktiserende TCM udøver. Gennem århundrederne har lægerne udarbejdet detaljerede oplysninger om farmakopéer og lagt stor vægt på beskyttelsen af ​​patienten. Bivirkninger kan forekomme med enhver form for medicin. I tilfælde af kinesisk urtemedicin er disse dog sjældne, da det er meget små doser man indtager. Diagnosen stilles ved at tale med patienten, kigge på de fysiske egenskaber samt ved anvendelse af den gamle tunge- og pulsdiagnose.

Lærke - Hovedpine/migræne

Anne Merete har oplevet svimmelhed i 8 måneder og fik at vide af ørelægen, at det var noget, hun måtte lære at leve med. Imidlertid fik hun kendskab til, at akupunktur kunne afhjælpe smerter i skulderen, hvilket fik hende til at overveje, om det også kunne være en løsning på hendes svimmelhed.

Ved hendes første besøg var hun så påvirket, at hun ikke kunne komme til klinikken uden sin mands støtte og turde ikke stå med lukkede øjne på grund af sin dårlige balance.

Efter seks akupunkturbehandlinger er hendes svimmelhed næsten helt forsvundet. Hun kan nu gå selvstændigt uden assistance.

Det er en stor glæde for hende nu at kunne bevæge sig frit rundt derhjemme og nyde en gåtur alene, når vejret tillader det.

Jan - Helvedsild

Jan kunne kun have shorts på i maj måned, men det var ikke på grund af varmen! Efter 7 uger med helvedesild har han endelig ingen helvedesildssår tilbage, desværre havde det efterladt ham med smerter i benet og foden, der gjorde det svært at have tøj på.

Selv let berøring af bukser eller strømper gav ham brændende smerter, og det var også svært at sove med en dyne på om natten.

Men til vores store overraskelse var smerterne forsvundet efter få behandlinger! Det er skønt at Jan kan sove med dyne på igen, og gå med lang bukser på når det er koldt.

Lærke - Hovedpine/migræne

I 30 år har Lærke levet med en konstant kamp mod hovedpine og migræne. Hver dag var en udfordring, og hun fandt sig selv afhængig af smertestillende for blot at klare dagen.

Dette påvirkede hendes liv dybt – familietid, motion og sociale aktiviteter blev alle ofre for hendes smertefulde tilstand.

Efter kun en måneds behandling, er hyppigheden og intensiteten af hendes migræneanfald faldet markant, og behovet for smertestillende er blevet sjældent.

Det er en ære at se en sådan forvandling og at vide, at jeg kunne bidrage til at bringe Lærke tilbage til et liv, hvor hun kan nyde hverdagen uden den konstante byrde af hovedpine.

Ann Berit - lændesmerter

Da Ann Berit kom til mig, havde hun stærke lændesmerter og sovende ben på grund af spinalstenose. Hun havde også sovende fornemmelse i armen og fingrene, hvilket gjorde hendes arbejde, der kræver meget brug af hænder og ben, ekstra udfordrende.

Men nu, sikke en forvandling! Ingen lændesmerter og ingen sovende fornemmelser i arme eller ben. Det er fantastisk at se hende bevæge sig frit og uden smerter – frihed og glæde i hver en bevægelse!