Om akupunktur

Akupunktur

Akupunktur er i dag anerkendt bredt i sundhedsvæsnet og er i mange situationer et godt supplement eller alternativ.

Akupunktur er en behandlingsform, der stammer fra traditionel kinesisk medicin (TKM). Den praktiseres ved at indføre tynde nåle gennem huden på specifikke punkter på kroppen. Formålet med akupunktur er at genoprette kroppens energibalance og fremme helbredelse ved at stimulere kroppens naturlige helbredelsesprocesser. Dette gøres ved at målrette kroppens meridianer, som er kanaler eller baner, hvorved livsenergien (kendt som “Qi” eller “Chi”) flyder.

Ifølge TKM-teori kan ubalance eller blokeringer i Qi’s flow føre til sygdomme og helbredsmæssige problemer. Akupunktur sigter mod at fjerne disse blokeringer og genoprette energiflowet, hvilket kan hjælpe med at lindre smerter, forbedre kroppens funktioner og fremme fysisk og mental velvære.

Selvom akupunktur oprindeligt er baseret på traditionelle kinesiske medicinske principper, er den i dag anerkendt og praktiseret globalt som en form for alternativ eller komplementær medicin. Forskning og kliniske studier har vist positive resultater for akupunktur i behandlingen af visse tilstande, hvilket har bidraget til dens voksende accept og popularitet.

Young woman getting acupuncture treatment in therapy room

Kinesiske urter

Kinesisk urtemedicin er en af ​​verdens store naturlægemidler, som stadig er en ubrudt tradition, der går helt tilbage til det 3. århundrede f.Kr.

Migræne og hovedpine

Hovedpine og migræne, ofte overset som mindre gener, er faktisk vigtige indikatorer for vores helbredstilstand.

Iskiasnerven smerter

Iskiassmerter refererer til smerte, ubehag eller følelsesløshed, der opstår langs iskiasnervens vej, ofte forbundet med nervesmerter.

Læger verden over benytter i dag akupunktur, da effekten er stor og sjældent har bivirkninger.

I Danmark har akupunktur, gennem studier, vist positive resultater ved bl.a. reaktioner efter kemoterapi og graviditetskvalme. Der er også bevislige resultater ved behandling af barnløshed.

Amerikansk militær er med stor succes begyndt at benytte akupunkturen til behandling af post-traumatisk-stress-syndrom på krigsveteraner.

Traditionel kinesisk medicin omfatter også forskellige former for behandlinger, der kan indgå under akupunkturbehandling. Disse retningslinjer omfatter moxa, kost terapi rådgivning, cupping, kinesisk karrosseri (Gua Sha / Tuina), og naturlægemidler terapi.

Lærke - Hovedpine/migræne

Anne Merete har oplevet svimmelhed i 8 måneder og fik at vide af ørelægen, at det var noget, hun måtte lære at leve med. Imidlertid fik hun kendskab til, at akupunktur kunne afhjælpe smerter i skulderen, hvilket fik hende til at overveje, om det også kunne være en løsning på hendes svimmelhed.

Ved hendes første besøg var hun så påvirket, at hun ikke kunne komme til klinikken uden sin mands støtte og turde ikke stå med lukkede øjne på grund af sin dårlige balance.

Efter seks akupunkturbehandlinger er hendes svimmelhed næsten helt forsvundet. Hun kan nu gå selvstændigt uden assistance.

Det er en stor glæde for hende nu at kunne bevæge sig frit rundt derhjemme og nyde en gåtur alene, når vejret tillader det.

Jan - Helvedsild

Jan kunne kun have shorts på i maj måned, men det var ikke på grund af varmen! Efter 7 uger med helvedesild har han endelig ingen helvedesildssår tilbage, desværre havde det efterladt ham med smerter i benet og foden, der gjorde det svært at have tøj på.

Selv let berøring af bukser eller strømper gav ham brændende smerter, og det var også svært at sove med en dyne på om natten.

Men til vores store overraskelse var smerterne forsvundet efter få behandlinger! Det er skønt at Jan kan sove med dyne på igen, og gå med lang bukser på når det er koldt.

Lærke - Hovedpine/migræne

I 30 år har Lærke levet med en konstant kamp mod hovedpine og migræne. Hver dag var en udfordring, og hun fandt sig selv afhængig af smertestillende for blot at klare dagen.

Dette påvirkede hendes liv dybt – familietid, motion og sociale aktiviteter blev alle ofre for hendes smertefulde tilstand.

Efter kun en måneds behandling, er hyppigheden og intensiteten af hendes migræneanfald faldet markant, og behovet for smertestillende er blevet sjældent.

Det er en ære at se en sådan forvandling og at vide, at jeg kunne bidrage til at bringe Lærke tilbage til et liv, hvor hun kan nyde hverdagen uden den konstante byrde af hovedpine.

Ann Berit - lændesmerter

Da Ann Berit kom til mig, havde hun stærke lændesmerter og sovende ben på grund af spinalstenose. Hun havde også sovende fornemmelse i armen og fingrene, hvilket gjorde hendes arbejde, der kræver meget brug af hænder og ben, ekstra udfordrende.

Men nu, sikke en forvandling! Ingen lændesmerter og ingen sovende fornemmelser i arme eller ben. Det er fantastisk at se hende bevæge sig frit og uden smerter – frihed og glæde i hver en bevægelse!