Bestået PA Eksamen

  1. Anatomi og fysiologi - 200 timer
  2. Patologi og farmakologi - 100 timer
  3. Akupunktur - 300 timer
  4. Klinisk praksis/basal sundhedslovgivning/klinikvejledning - klientbehandling - 125 timer
  5. Andre alternative behandlingsformer - 50 timer
  6. Sundhedspsykologi - 50 timer
  7. Førstehjælp - 12 timer eller 6 timer i form af ”Hjerte-Lunge-Redning” og ”Livreddende Førstehjælp

RAB-registreret er en beskyttet titel, som man kun kan benytte, hvis man opfylder en lang række krav til:

  • Uddannelse
  • Efteruddannelse
  • Etiske retningslinjer

Dansk lovgivning

”Akupunktør” er ikke en beskyttet titel, så for ar kunne sikre dig den bedst mulige behandling i Danmark, så vælg en behandler der er RAB-registeret.

RAB står for Registeret Alternativ Behandler. Dette sikrer dig at din behandler er veluddannet og at din behandler holder sig opdateret med ny viden kontinuerligt.

Registeret Alternativ Behandler (RAB) er navnet på en registreringsordning, der har det formål, at gøre det lettere for dig at finde rundt i det store udbud af alternative behandlere.

En RAB’er opfylder blandt andet en række særlige krav til uddannelse og god klinisk praksis. Praktiserende Akupunktørers uddannelse varer som oftest for akupunkturdelens vedkommende to år.

Sundhedsstyrelsen og brancheforeninger fører tilsyn

For at blive RAB-registreret skal brancheforeningerne godkendes af Sundhedsstyrelsen. Sundhedsstyrelsen fører også tilsyn med, at lovens bekendtgørelser overholdes af foreningerne, mens brancheforeningerne selv fører tilsyn med sine medlemmer. Føler man sig forkert behandlet af en RAB behandler, er det brancheforeningen eller Sundhedsstyrelsen man skal henvende sig til med sin klage.

 Loven om RAB

Loven om RAB blev vedtaget i sommeren 2004. Du kan læse meget mere om lovgivningen og reglerne på området på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: www.sst.dk. Her finder du også en liste over de 20 foreninger, der pt. er godkendt til at måtte registrere deres medlemmer.

Alternativ behandling bliver mere og mere populært

Ca. 50 % af alle voksne danskere har prøvet en form for alternativ behandling. I 2005 benyttede knap én million danskere sig af alternativ behandling – i 1985 var det kun ca. 100.000 danskere. Kilde: SFI, 2005 – www.si-folkesundhed.dk

Ring og bestil tid på 50 16 98 38

 

Få tilskud til akupunktur

Du kan få tilskud til behandlingen hos Liu Hong Akupunktur, hvis du er medlem af Sygeforsikringen ”Danmark”, og har fået stillet en lægelig diagnose.

Behandlingerne indberettes automatisk. Læs mere om Sygeforsikringen ”danmark”s takster her:

 

Hvis du vil vide mere 
Sundhedsstyrelsen: www.sst.dk

Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling (ViFAB): www.vifab.dk

HealthNetwork: www.healthnetwork.dk 

RABforum: www.rabforum.dk